19.04.15, 21:48

У Москві вшанували пам'ять вбитого журналіста Бузини (ФОТО, ВІДЕО)

У Москві вшанували пам'ять вбитого журналіста Бузини (ФОТО, ВІДЕО)

Близько 500 москвичів зібралися на мітинг у Леонтіївському провулку, де розташоване посольство України, з метою вшанувати пам'ять вбитого українського журналіста Олеся Бузини. 

Про це повідомляє «L!FENEWS».

Місце, де знаходиться українське відомство в черговий раз стало трибуною для висловлення думки росіян стосовно події, які відбуваються на Україні. 

Зазначимо, що півтисячі активістів даної акції вимагали справедливого розслідування вбивства Олеся Бузини, також чимало висловлювали обурення щодо «загибелі» свободи слова на Україні.

Майже кожен з учасників мітингу мав при собі плакат або транспарант з відповідними написами, зміст яких полягав, в принципі, в одному ключі -  незалежному і якнайшвидшому розслідуванні українськими структурами вбивства публіциста.

Підкреслимо, що серед осіб, які прийшли сьогодні до диппредставництва, москвичі, а також молоді люди, які змушені були переїхати з України до російської столиці.

«Я сам перевівся з київського університету в столицю. Я не знаю, як там можна було так запаморочити суспільство, але зараз ті, хто підтримує ідею Антимайдану, всі, хто не боїться висловлювати свою точку зору, всі зараз для української адміністрації - потенційні жертви», - наголошує один з учасників пам'ятної акції.

Нагадаємо, що 16 квітня в Києві, на вулиці Дегтярівській з «Ford Focus» темно-синього кольору, біля власного будинку був розстріляний відомий журналіст Олесь Бузина. Додамо, що київський публіцист з січня 2015 року працював шеф-редактором газети «Сегодня», але вже в березні подав у відставку, пояснивши це небажанням миритися з цензурою, встановленою новою київською владою.

«Уже страшно просто перехожому і знайомому говорити, що ти думаєш. А раптом він виявиться нацистом і, підкараулив тебе біля будинку, поб’є або ще щось? – додає київський активіст.  

Тим часом у Києві сьогодні проходить прощання і похорони застреленого журналіста Олеся Бузини. У відомого представника опозиційних поглядів, прихильника слов'янської єдності і критика чинної української влади було зроблено 5 пострілів. Як відомо, його поховають на Берковецькому цвинтарі у Києві.

За інформацією низки ЗМІ, незадовго до смерті Олесь Бузина отримував погрози на свою адресу, українські націоналісти оголосили на нього полювання в соціальних мережах.

Як зазначають російські інформаційні видання, президент РФ Володимир Путін під час прямої лінії 16 квітня назвав вбивство журналіста політичним. 

Додамо, що відповідальність за те, що відбулося, взяла на себе якась УПА. Однак у Службі безпеки України заявили, що ця організація є фейком і зовсім не існує.

Зазначимо, як повідомляє «Руська весна», у той же час журналістам і громадським діячам вдалося встановити, що дані опозиційних публіцистів і політиків, незгодних з політикою київського уряду, публікуються в Інтернеті на якомусь сайті «Миротворець». У списку був і вбитий Олесь Бузина, а всього їх опинилося близько 32 тисяч осіб.

Примітно, що народний депутат від «Народного фронту» Антон Геращенко написав на своїй сторінці у соціальній мережі «Facebook», що в цьому переліку люди, «які або воювали проти України, або підривали її суверенітет зсередини, або зрадили присягу на вірність народу України».

Нардеп наголосив про роботу стосовно збору цих даних та їх публікації, підкреслимо, що саме після загибелі Олеся Бузини, 17 квітня,  «інформаційної спецоперацією  «Гюльчатай - відкрий личку». Як пообіцяв Геращенко, що ще через два дні цих осіб у списку стане на кілька тисяч більше.

Що стосується міжнародних правоохоронних організацій та Західних країн, додамо, що на даний час організація з безпеки і співробітництва в Європі відреагувала на вбивство відомого українського журналіста і письменника Олеся Бузини, назвавши те, що сталося, «жахливим актом», а також зажадавши від влади ретельного розслідування обставин трагедії і покарання винних у ній.

Також Європейський Союз зажадав незалежного розслідування нещодавніх вбивств опозиційних українських журналістів Олеся Бузини та Сергія Сухобока, а також колишнього народного депутата від Партії регіонів і одного з засновників руху Антимайдану Олега Калашникова.

Та організація Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури очікує, що для розслідування вбивства відомого письменника і журналіста будуть докладені всі зусилля.

Поділитися:

Загрузка...