21.04.15, 12:48

ООН: кількість українських біженців перевищила 800 тисяч осіб

ООН: кількість українських біженців перевищила 800 тисяч осіб

В опублікованій в понеділок доповіді управління ООН з координації гуманітарних питань говориться, що число українців, які втекли в сусідні країни з початку конфлікту в Донбасі, вже перевищила 800 тисяч осіб.

Про це повідомляється на сайті Організації Об'єднаних Націй.

У доповіді наголошується, що за тиждень число біженців зросла на 23,6 тис. осіб.

«Згідно з даними управління верховного комісара ООН у справах біженців, станом на 16 квітня 800 тисяч 961 українець подав запит на отримання притулку, дозволу на проживання або іншого легального статусу в сусідніх країнах», - йдеться в документі.

У ньому уточнюється, що майже 660 тисяч осіб офіційно зареєструвалися в Росії і ще 81 тис. - в Білорусії.

Число осіб, які втекли з Донбасу в інші регіони України, до 15 квітня досягло 1 млн 228тис.

«Це приблизно на 15 тисяч більше, ніж тижнем раніш», - підкреслюють в УКГВ.

При цьому переселенці з Донбасу стикаються з ворожим ставленням в інших районах України, але не поспішають повертатися додому, побоюючись можливих переслідувань.

«Надходить все більше повідомлень про напружені стосунки між тимчасово переміщеними особами (ВПО) та приймаючими громадами по всій Україні, - наголошується в доповіді. - Місцева неурядова організація вказує на те, що висловлювання, засновані на ненависті, використовуються відносно ВПЛ в декількох регіонах. Деякі ВПЛ не горять бажанням повертатися в непідконтрольні уряду райони, побоюючись можливих переслідувань, які можуть призвести до жорстокого поводження, псуванні документів, ущемлення їхніх сімей або позбавлення майна ».

Відзначимо, що в цілому, за даними ООН, за рік збройного конфлікту - з 16 квітня 2014 року - на сході України загинули 6116 людей і майже 15,5 тис. отримали поранення.
 

Поділитися:

Загрузка...