21.04.15, 13:39

У Миколаєві капітан іноземного судна намагався провезти контрабанду

У Миколаєві капітан іноземного судна намагався провезти контрабанду

На митному посту «Миколаїв-морський», при здійсненні митного контролю та оформленні теплохода під прапором Панами, капітан судна не задекларував 20 блоків контрабандних сигарет.

Про це повідомляє кореспондент «Насправді».

До початку проведення митного огляду судна капітан задекларував у переліку суднових запасів про наявність на борту сигарет у кількості 341 блок як власність судна і 1 блок (200 шт.) як особисті. Того ж дня під час огляду каюти капітана, крім заявлених, було виявлено 4000 шт. (20 блоків) цигарок без ознак приховування.

Таким чином, при здійсненні митного оформлення теплохода, капітан судна не заявив за встановленою формою точні і достовірні відомості про сигарети в кількості 4000 штук, а це 20 блоків вартістю 3 тис. грн., при переміщенні через митний кордон України.

Ці дії мають ознаки порушення митних правил, передбачені статтею 472 Митного кодексу України «Недекларування товарів, транспортних засобів комерційного призначення», санкція, якої передбачає штраф у розмірі 100 відсотків вартості цих товарів з їх конфіскацією. Остаточне рішення у справі буде винесено судом.

Поділитися:

Загрузка...