18.04.15, 21:22

СБУ: Організації «УПА» не існує

СБУ: Організації «УПА» не існує

Начальник головного слідчого управління Служби Безпеки України Василь Вовк розповів, що організації «Української повстанської армії» («УПА» - прим. ред.), яка взяла на себе відповідальність за вбивства Олега Калашникова та Олеся Бузини, не існує.

Про це він заявив в ефірі «5 каналу».

«Щодо «Української повстанської армії» - дуже звучна назва, абсолютно фейкова інформація, організація і люди... У нас не зареєстрована така організація», - сказав Вовк.

За його словами, у СБУ «існує департамент захисту національної державності, який на постійній основі вивчає проблеми радикалізму, сектантства, інших питань, які несуть в собі загрозу для життя і здоров'я людей або державі». Його співробітники постійно моніторять інформацію щодо радикальних рухів і організацій на Україні.

Вовк також розповів, що була проведена перевірка листа з погрозами, отриманого політологом Володимиром Фесенком.

«Ми провели його експертизу цього тексту, і за результатами цієї експертизи, до речі, досвідчені експерти її робили ... там немає українства, якщо говорити про правий радикалізм», - зазначив Вовк.

Нагадаємо, раніше було повідомлено, що на електронну адресу Опозиційного блоку надійшов лист, в якому якась «Українська повстанська армія» взяла на себе відповідальність за вбивства опозиційних політиків і журналістів, в той же час пригрозивши тим, хто до цих пір йде порізно націоналістичної думки.

Поділитися:

Загрузка...