20.04.15, 21:28

Міноборони відправляє воювати у зону військового конфлікту навіть інвалідів

Міноборони відправляє воювати у зону військового конфлікту навіть інвалідів

Відповідно до запиту народного депутата України від «БПП» Бориса Козиря керівництво Міністерства оборони визнало, що у минулому році мобілізували мешканця Миколаєва з обмеженими фізичними можливостями.

Про це повідомили у прес-службі «Блоку Петра Порошенка».

«Наказом командира військової частини А0224 (м. Миколаїв) № 14 від 29.03.2014 року зазначений громадянин був призначений на посаду мінометника взводу аеромобільно-десантного батальйону військової частини А0224», - повідомив перший заступник Міністра оборони України Іван Руснак.

Як зазначило керівництво оборонного відомства, під час виконання завдання в районі проведення так званої антитерористичної операції, безпосередніми командирами солдата була помічена його нездатність виконувати завдання і обмежені фізичні можливості. 

Підкреслимо, що тільки 30 вересня 2014 року військово-медична комісія визнала бійця обмежено придатним до військової служби. 

Проте солдат був звільнений з військової служби тільки у 2015 році згідно з Указом Президента України № 15/2015 «Про часткову мобілізацію».

У свою чергу нардеп зазначив, що Міністерство оборони відповіло тільки на частину питань, які були поставлені в депутатському зверненні. Зокрема, він просив притягнути до відповідальності посадових осіб, винних і причетних до ситуації з направленням в зону військового конфлікту бійця з обмеженими фізичними можливостями.

Поділитися:

Загрузка...