08.02.15, 17:19

Підрозділи збройних сил ДНР зайняли Чорнухине і Нижнє Лозове

Підрозділи збройних сил ДНР зайняли Чорнухине і Нижнє Лозове

Заступник командуючого корпусом Міноборони ДНР Едуард Басурін повідомив, що населені пункти Чорнухине та Нижнє Лозове перейшли під контроль ополчення ДНР.

Про це він заявив на брифінгу для ЗМІ, пише «Донецьке агентство новин». 

Зазначимо, як передає інформагентство, ще напередодні там йшли запеклі бої. ВСУ обстріляли мирних жителів при евакуації з Чорнухина - загинуло 5 осіб.

«В результаті контратаки підрозділів збройних сил ДНР українські силовики були витіснені з населеного пункта Нижнє Лозове на 5 кілометрів на північ Дебальцеве. Вуглегірськ, Калинівка та Лозове залишаються під повним контролем ополчення», - додав Басурін.

За інформацією джерела, у Донецькому напрямку супротивник вів інтенсивні обстріли з реактивних систем і артилерії житлових кварталів Донецька, Донецького аеропорту і передмістя. У Маріупольському напрямку українські військові продовжували обстріл позицій ДНР з важкого озброєння.

Також відмітимо, що ВСУ зробили масштабну спробу наступу по всій лінії фронту. В результаті активної фази боїв за добу загальні втрати силових структур України склали: 1 БМП, 7 артилерійських гармат і мінометів, 2 автомобілі та 80 чоловік убитими і пораненими.

Додамо, за інформацією видання всього за останні 22 дня супротивник втратив 3 літаки, 1 вертоліт, 157 танків, 127 БМП, БТР і МТЛБ, 115 гармат польової артилерії, 83 автомобілі і 2011 чоловік убитими.

Нагадаємо, що джерела у безпекових структурах ФРН припускають, що реальна кількість жертв конфлікту на Сході України вдесятеро вища, а офіційні дані занижені.

 

Поділитися: