07.02.15, 18:50

Олланд застерігає щодо можливісті війни

Олланд застерігає щодо можливісті війни

Президент Франції Франсуа Олланд наголосив, що досягнення домовленостей щодо України  – останній шанс уникнути війни.

Про це він заявив під час робочої поїздки в департамент Коррез, пише «Укрінформ».

«Поки мета не досягнута, допоки угода з мирного врегулювання в Україні   не підписана, існує ризик. Я думаю, що це один з останніх шансі. Якщо ми не знайдемо ні компромісу, ні можливості укладення міцної мирної угоди, ми чудово усвідомлюємо сценарій розвитку ситуації. Він має назву війна», - підкреслив він.

Зазначимо, що за інформацією джерела Олланд відмовився повідомити деталі п’ятигодинних переговорів у Москві за участю канцлера Німеччини Ангели Меркель та російського лідера Володимира Путіна.

«Ми як і раніше повинні знайти точки дотику, саме тому у неділю відбудеться обмін думками по телефону з президентом Путіним, з президентом України Порошенком та з канцлером і мною, щоб якомога ближче наблизитися до поставленої мети», - зазначив голова французької держави.

Додамо, що за його словами, Франція разом з Німеччиною відіграють важливу роль у переговорах,  «але вони не можуть досягти успіху самотужки».

Нагадаємо, що напередодні відбулася зустріч президента Росії Володимира Путіна, канцлера ФРН Ангели Меркель і президента Франції Франсуа Олланда. Наразі готується спільний документ щодо імплементації мінських домовленостей.

Поділитися: