08.02.15, 12:59

Демонтаж радянських монументів не поліпшить стан країни - депутат

Демонтаж радянських монументів не поліпшить стан країни - депутат

Депутат Одеської обласної ради, екс-начальник управління культури і туризму, національностей та релігій Одеської ОДА Владислав Станков зауважив, що громадськість, яка займається демонтажем пам’ятників радянських часів, повинні передбачувати низку подальших дій.
  
Про це депутат повідомив в коментарі «Насправді».

«Якщо віце-прем'єр-міністр - міністр культури України В'ячеслав Кириленко  підтримує демонтаж пам'ятників радянських часів, тоді можу простежити наступний момент. Дані пам’ятники, в більшості випадків, знаходяться в районних центрах Одеської області та в селах - і це єдині споруди, які там встановлені. Тоді виникає наступне питання: "Що буде побудоване замість них?", "Хто буде виділяти кошти на те, щоб встановити там, наприклад, пам'ятник Шевченкові або іншим діячам? Хто це буде робити?"», -  підкреслює український політик. 

Зазначимо, що на думку нашого співбесідника філософія тих людей, які руйнують пам'ятники незрозуміла, бо що буде на спустошених місцях, вони не знають та не думають про це.

«І все таки для того, щоб зносити архітектури, необхідно розуміти, що на їх місцях можна поставити. Не відро для сміття ж ставити. І яка у нас ідеологія, яка в нас національна ідея, кого ми повинні пропагувати і просувати. Спочатку треба на ці питання відповісти для того, щоб надалі зносити пам'ятники», - наголошує екс-начальник управління культури і туризму, національностей та релігій Одеської ОДА.

Також додамо, Станков впевнений, якщо така тенденція буде тривати, в подальшому постраждають і інші споруди.

«Я з жахом думаю, що рано чи пізно ці люди прийдуть до пам'ятника Катерини, що розташований в Одесі. Вона ж російська, правильно? Тому у мене є побоювання, що можуть знести і його», - повідомляє він.

Водночас політик підкреслює, що в ситуації, яка сталася сьогодні в країні, демонтування пам’ятників радянським лідерам, не поліпшить стан справ.

«Демонтаж притому робиться не цивілізованим шляхом, без відповідної техніки. І роблять це активісти, партійці, хто завгодно, тільки не органи влади. Це говорить про те, що місцеві органи влади розуміють, що не пам'ятники винні в тому, що трапилося в нашій країні», - додає Владислав Станков.

Поділитися: