08.02.15, 21:49

Генеральний прокурор України подав у відставку – джерело

Генеральний прокурор України подав у відставку – джерело

Генеральний прокурор України Віталій Ярема написав заяву про відставку. 

Про це повідомляє «МИР» з посиланням на джерело в ГПУ.

«Ярема вирішив не чекати, коли депутати зберуть необхідну кількість голосів для його відставки, оскільки з урахуванням кількості накопичених претензій, це питання максимум кількох тижнів» - передає джерело.

Водночас зазначимо, що в Адміністрації президента України відставку Яреми поки публічно не коментують, але підтверджують, що урядовець на посту генерального прокурора зі своїми завданнями не впорався.

«Ми чекаємо, коли генеральний прокурор додасть гласності щодо своєї заяви про відставку. Не виключаємо, що це рішення він прийняв після довгої бесіди з президентом, яка відбулася на цьому тижні»- додає джерело. 

Також додамо, що, як повідомили у ГПУ,  Віктор Шокін вже готує своє звернення до депутатів у Верховній Раді, оскільки не планує затримуватися в статусі виконуючого обов'язки, а хоче отримати повноцінну посаду.

Нагадаємо, Віталій Ярема був призначений Генеральним прокурором 19 червня 2014. В день річниці прийняття «законів 16 січня» активісти громадських організацій зібралися під будівлею ВР, вимагаючи відставки генерального прокурора України Віталія Яреми. Під проектом постанови ВРУ про його відставку було зібрано 142 підписи з необхідних 150.

Поділитися: