05.02.15, 14:55

Порошенко виявив готовість до введення військового стану в країні

Порошенко виявив готовість до введення військового стану в країні

Президент України Петро Порошенко заявив, що готовий оголосити військовий стан у всій країні, якщо зростання конфлікту на сході не припиниться.

Відповідну заяву він зробив у інтерв'ю виданню «El Pais».

«Якщо зростання конфлікту продовжиться, я готовий оголосити війьсковий стан у всій країні, і Рада це підтримає. Поки я цього не роблю, бо це передбачало б обмеження демократії і свобод, а також стало б загрозою для розвитку економіки», - сказав Порошенко.

За його словами, незважаючи на те, що мінський дипломатичний процес виглядає мертвим, Україна не може від нього відмовитися: «У нас немає можливості від неї відмовитися. Після того як я зробив зусилля для відновлення роботи контактної групи, вони (сепаратисти), думаю, отримали відповідний наказ, тому що, виставивши Україні ультиматум, сьогодні вони висловлюють готовність до припинення вогню, хоча прагнуть залишитися у певної лінії (вона відрізняється від лінії зіткнення, обумовленої у вересні). Мінський меморандум - вичерпний документ, визнаний усіма, в тому числі Росією. Так що потрібно припинити брудну гру і подивитися, коли і яким чином ми здійснимо його на практиці».

Зазначимо, що на думку Порошенко на сході України відбувається повномасштабний конфлікт, проте мова не йдеться про громадянську війну «через присутність іноземних військ, які треба вивести».

Поділитися: