Експерт розповів, наскільки подорожчають продукти харчування в Україні в 2017 році

0
5

Новини
Loading...

Інфляційна спіраль на продукти харчування почала розкручуватися небувалими темпами, зростання цін очікується на рівні 15-20%.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомляє директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

«За першу декаду січня (десять днів нового року) практично всі продукти харчування, згідно з офіційною статистикою, дорожчали значно швидше, ніж це буває традиційно в цей період часу щороку. І якщо все далі піде такими ж темпами, то інфляція на продукти буде не менше 15-20% », – запевняє експерт.

Станом на 10 січня, найдорожчі овочі пропонувалися до продажу в Чернівецькій області, гречана крупа і рис – в Закарпатській, молочна продукція – в Донецькій, м’ясо і м’ясні вироби – в Києві. Найдешевший хліб продавали в Харківській області.

На цукор за першу декаду січня ціни зросли на 0,7% (з 14,82 грн до 14,92 грн). Найбільш висока ціна цукру була в Києві – 15,25 грн, а найнижча – в Рівненській області – 14,21 грн.

На гречану крупу ціни піднялися на 1,8% (з 28,37 грн до 28,87 грн). Лідером за ціною є Закарпатська область – 31,37 грн, найнижча ціна в Рівненській області – 26,47 грн.

Зростання цін на макаронні вироби склав 0,9% (з 9,57 грн до 9,66 грн). Найвища ціна в Закарпатській області – 11,08 грн, а низька – в Київській області – 8,52 грн.

Вартість рису зросла на 1,5% (з 16,31 грн до 16,56 грн). Найдорожче він стоїть в Закарпатській області – 18,40 грн, а дешевше інших в Чернівецькій – 15,54 грн.

Ціни на борошно пшеничне вищого ґатунку зросли на 0,3% (з 8,75 грн до 8,78 грн). Висока ціна спостерігалася в Києві – 9,76 грн, низька – у Закарпатській області – 8,18 грн.

Поділись

Loading...