31.01.15, 9:12

США дозволили приватні транзакції з Кримом

США дозволили приватні транзакції з Кримом

Міністерство фінансів США дозволило приватні транзакції з Кримом і відкриття рахунків кримчан у своїх банках.

Про це повідомляє «Прайм».

Зазначимо, що, за інформацією видання, громадянам і банкам Сполучених Штатів дозволено посилати некомерційні переклади в Крим і приймати відповідні переклади з Криму. Також американським громадянам дозволено передавати готівкові суми «звичайним громадянам» Криму, які не включені до списку персональних санкцій. При цьому залишаються під забороною благодійні пожертви або відправка коштів, які підтримують бізнес в Криму, у тому числі сімейний бізнес.

Також відмітимо, що міністерство фінансів США дозволило американським банкам відкривати і вести рахунки жителів Криму. При цьому рахунки, відкриті для кримчан, повинні використовуватися для приватних потреб, а не для ведення бізнесу.

Додамо, що також дозволяється громадянам та фінансовим інститутам транзакції з Кримом, що стосуються оплати телекомунікаційних та поштових послуг. При цьому під забороною для громадян США залишаються продаж телекомунікаційних технологій і послуг, включаючи супутникові та наземні мережі.

Нагадаємо, що 19 грудня 2014 року президент США Барак Обама оголосив про економічну блокаду Криму, заборонивши будь-які економічні відносини з півостровом.

Поділитися: