02.04.15, 22:57

В Одесі затримали людей, які розклеювали «сепаратистські» банери – ЗМІ

В Одесі затримали людей, які розклеювали «сепаратистські» банери – ЗМІ

Співробітники Одеського облуправління Служби безпеки України затримали групу агітаторів із 8 осіб, які вночі поширювали на одеських вулицях «сепаратистські банери».

Про це передає «Укрінформ» з посиланням на власні джерела у правоохоронних органах.

За інформацією мас-медіа, вісьмох противників київського режиму затримали під час розклеювання «сепаратистських матеріалів», де позитивно висвітлювались ідеї створення так званої Народної ради Бессарабії та Новоросії.

Повідомляється, що слідчі розмірковують, як кваліфікувати дії затриманих. Скоріше за все, їм інкримінуватимуть статтю 110 Кримінального кодексу України – посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Втім, агентство визнало, що у прес-службі одеського УСБУ від коментаря з цього приводу відмовились.

Додамо, якщо заклики до створення незалежної Новоросії можуть розглядатися як сепаратизм, то з Народною радою Бессарабії справа здається дещо складніша. Адже, за даними провладного інтернет-видання «Думская.net», її організатори хотіли за допомогою цієї структури лише відстоювати інтереси місцевого населення в етнічній, економічній, соціальній і духовній сферах.

Нагадаємо, в Київському районному суді Одеси сьогодні також було неспокійно – міліціонери намагалися знайти вибухівку, якої, як з'ясувалося, там не було. 

Поділитися: