22.01.15, 18:46

В Одесі дуже нестабільна ситуація - політолог

В Одесі дуже нестабільна ситуація - політолог

Політолог Валерій Песецький вважає, що в Одесі залишається досить нестабільна ситуація через неефективну роботу влади, правоохоронних органів і виборчого правосуддя щодо подій 2 травня.

Про це політолог повідомив у коментарі «Насправді»..

«У місті та області постійно відбуваються вибухи, напруження політичних пристрастей, а також значно погіршилася криміногенна ситуація - число вуличних грабежів  значно збільшилося. Це пов'язано із загальною ситуацією в країні, коли правоохоронна система переживає розвал», - вважає Песецький.

Введений режим «контртерористичної обробки» себе нічим не виправдовує, будучи гарним тільки на папері.

«Ті патрулі, які ходять по місту фактично нічого не дали, так як жодної людини з бомбою не зловили. А найчастіше вони взагалі займаються дрібним вимаганням і рекетом у перехожих», - сказав Песецький.

Коріння цієї ситуації, передусім, у вибірковому правосудді влади щодо винуватців 2 травня.

«Після подій в Будинку профспілок влада повела себе неадекватно, застосувавши практику: "друзям все, ворогам закон". В результаті прихильників Антимайдана судять, а "майданівців" відпустили. Через це багато людей озлоблені і хочуть відновити справедливість за допомогою помсти. Щоб уникнути такого, треба було покарати всіх винних, незалежно з якого боку вони були. Але влада цього не зробила», - зазначив Песецький.

Ще одним фактором, який сприяє нестабільності, є погіршення соціально-економічної ситуації в країні.

«У зв'язку з безробіттям і зубожінням народу, дуже просто, наприклад, запропонувати людині 200-300 доларів, щоб покласти якийсь пакет на вікно. Що й казати, якщо до мене в Києві особисто підходили люди і просили купити поїсти. Для того, щоб прогодувати себе і свої сім'ї, люди на все підуть. Крім того, доки маса зброї вільно гуляє по країні, ситуація не вирішиться», - підвів підсумки Песецький.

Поділитися: