27.01.15, 0:11

Український уряд не спроможний організувати свою роботу - депутат

Український уряд не спроможний організувати свою роботу - депутат

Депутат Одеської обласної ради Дмитро Волошенков вважає, що результатом неготовості української влади до екстремальних умов стало розкрадання гуманітарної допомоги, замети на шляхах та повний параліч її роботи.

Про це депутат розповів в коментарі «Насправді».

Зазначимо, що на думку нашого співрозмовника,  сьогодні у суспільстві пріоритетом є матеріальний прибуток, на відмінну від  будь-яких потреб військовослужбовців.

«Після конфлікту на сході ще одна дуже глибока проблема спіткала Україну - це важка економічна криза. Її можна пов'язувати з військовими діями, які безпосередньо там ведуться, можна не пов'язувати, - але вона має місце і активно прогресує. Тому сьогодні можна впевнено сказати, що з кожним днем матеріальний аспект життя для кожної людини стає важливішим, ніж будь що, і сьогодні мова вже йде про виживання», - зазначає Волошенков.

Як підкреслює український політик, такий блюзнірський факт як розкрадання гуманітарної допомоги мав місце в різні часи, і 10 років тому і 15 років тому, та незалежно від того поставлялася допомога військовослужбовцям або дітям.

«В питаннях "гумконвоїв" задіяна велика кількість людей, і авжеж, ми припускаємо  суспільний фактор.У громадських організацій є свої безперечні плюси, бо це люди об’єднані доброю волею. А з іншого боку - такий достаток людей, які мають відношення до одного процесу, впливає на відсутність будь яких дисциплінарних норм, оскільки важко простежити: хто отримував, хто роздавав. Тому звичайно, зі свого боку скажу, мені хочеться, щоб таких фактів не було, але я розумію, що сьогодні ніхто не може виключити людський фактор», - коментує депутат.

Також додамо, що в умовах сьогодення, як вважає Дмитро Волошенков, вчинок волонтерів, які самовільно вивезли з Одеського порту канадську гуманітарну допомогу, можна розцінювати як гідний.

«Наразі керівництво, яке очолює нашу державу, а якщо казати, це в першу чергу КМУ, бажають миру і шукають логістичні ходи, щоб прискорити процес умиротворення ситуації. З іншого боку, сьогодні кожен житель країни відчуває, що є, скажімо, дуже хаотична робота. Ось керівництво країни опановане ідеєю, що потрібно щось робити, а на обличчя - нерозуміння, що конкретно потрібно робити. Тому з цим пов'язано і те, що на теперішній час не вирівняні і не оптимізовані цілий ряд державних структур», - вважає народний обранець.

За словами співбесідника, питання розмитнення вантажів – це те, про що говорили ще у 2012-2013 роках, а саме, що потрібно домагатися єдиного вікна, зменшення кількості різних структур, які регламентують роботу, починаючи від бізнесу і закінчуючи адмініструванням життя громадянина України.

«Все це залишилося тільки на рівні декларації. Тому сьогодні в таких кризових умовах відбувається повний хаос нерозуміння, а в підсумку загибель людей, замети на шляхах, повний параліч роботи», - додає Дмитро Волошенков.

Раніше, як зауважує депутат обласної ради, були військові навчання, кожна структура знала як діяти, були дисципліна та порядок, а відтепер, за його словами: «Випало багато снігу - провал логістики - як діяти структурам при наявності екстремальної ситуації ніхто не знає».

«Теж саме сьогодні можна сказати і про країну, яка знаходиться в екстремальних умовах. Сьогоднішнє керівництво не готове до будь-яких рішень, оскільки не може організувати правильно свою роботу», - повідомляє він.

Зазначимо, що, на думку екс-віце-губернатора Одеської області, в даному контексті, рішення волонтерів стосовно самостійного вивезення канадської гумдопомоги  має позитивний сенс, але якщо його будуть розглядати з боку законодавства, звичайно, воно його порушує.

«Тут така юридична дуалістика. Але, звичайно, хотілося, щоб правда була на боці цих громадських діячів, тому що вони діяли від серця», - додає він.

Додамо також, що, як підкреслює респондент, військові витрати залишаються прерогативою військових. Питання переміщення військової техніки, приведення її у бойовий стан і цілий ряд інших моментів, безсумнівно, дуже затратні. Не говорячи про те, що утримання в мирний час професійного та готового до оборони військового комплексу - це для будь-якої країни серйозний фінансовий тягар.

За словами українського політика,  для України, яка знаходиться у важкому економічному стані, фінансування військово-промислового комплексу, який ще перебуває в стані війни, а також в стані бойової активності, звичайно ж, важка ноша. А приєднуючи це до реального стану економіки та при не врегулюванні  в найкоротші терміни ситуації - це буде смертельний вирок для країни в економічному плані.

«Україна надалі тягнути фінансово такий внутрішньодержавний конфлікт не може. Надія на міжнародні резерви і на допомогу з боку залишається, але, мені здається, вона мінімальна сьогодні», - підвів підсумки Дмитро Волошенков.

Поділитися: