02.03.15, 22:30

Одеські «майданівці» планували здійснити провокацію проти прихильників «порто-франко»

Одеські «майданівці» планували здійснити провокацію проти прихильників «порто-франко»

1 березня групи прихильників одеського майдану хотіли влаштувати провокацію та бійку в центрі міста, зібравши людей для зриву акції зі збору підписів за введення вільної економічної зони «порто-франко», проте цього не сталося через закінчення акції.

Про це «Насправді» повідомили організатори акції.

За словами одного з організаторів, у неділю 1 березня волонтери, які збирали підписи, не вийшли через те, що акцію вже було завершено. Проте у міліції організаторів проінформували, що декілька десятків радикальних молодиків дійсно хотіли здійснити провокацію проти активістів. Правоохоронці були готові відреагувати на це – на Соборній площі був присутній наряд міліції.

Про провокацію «майданівців», яка готувалася розповів на своїй сторінці у «Facebook» товариш екс-ера Одеси Едуарда Гурвиця Сергій Гуцалюк.

«Біля 40 "майданівців" зібрались на Соборній площі, а ще частина вирушила на площу Деревянко та на вулицю Бочарова однак путінських наймитів там не виявилось. Намети та агітаторів як вітром здуло... А нам так хотілось задати питання цим людям, щоб вони нас просвітили сірих та убогих, що ж таке є порто-франко», - зазначив Гуцалюк.

Нагадаємо, раніше екс-замголови СБУ та львівський нардеп Андрій Левус звинуватив ініціаторів ідеї введення «порто-франко» в «сепаратизмі».

Поділитися: